top of page

Bevrijd jezelf!

Een knoop vormde zich in mijn maag alsof ik een corset strak kreeg aangetrokken. Mijn mond werd gesnoerd wanneer ik mijn waarheid vertelde. Haar ogen droegen de blik van afgunst wat me een krop in mijn keel bracht. Een onbeschrijflijk gevoel kwam naar boven met de gedachte dat ik me beter stil kon houden. Elke keer wanneer deze blik in iemands ogen verscheen, zette ik een masker op. Een masker om me te beschermen.


Ben jij je bewust van hoe snel je naar een masker grijpt?


Een gemaskerd bal

Een masker is al eeuwen bekend bij de mens, als accessoire, als hulpmiddel voor de hygiene, etc… . Maar ook energetisch is het masker al eeuwen aanwezig. Maskers om te verbergen wie je bent, uit onzekerheid, bescherming, geheimhouding, angst, etc… .


Het is zo lang geleden en uitzonderlijk om iemand te leren kennen zonder masker. Doorheen de jaren en eeuwen is het een gewoonte van de mens om een masker op te zetten om te verbergen wie ze echt zijn. En dit omdat er een onveilig gevoel rondzweeft, een veiligheid die ontbreekt bij het zijn wie je echt bent. Om dit veilige gevoel weer op te bouwen bij de mens is de eerste stap, de (h)erkenning van het masker. Wanneer het masker niet erkent wordt, zal je in plaats van de confrontatie aan te gaan met jezelf, meer versiering toevoegen aan het masker. En wanneer je het masker erkent kan je dit gebruiken op een bewuste en respectvolle manier en aanvoelen wanneer je het masker kan opzetten vanuit een wijsheid.


Zo stap je uit het toneel, uit de vicieuze cirkel van het gemaskerde bal.


Weet wie je bent


Velen zetten een masker op en projecteren hun schaduw of onopgeloste zaken op diegene die hun masker erkennen, uit een angst voor confrontatie. In plaats van naar binnen te kijken gaan ze zich naar buiten keren. Dit is een van de vele oorzaken van het ontstaan van deze maskerade. De angst voor confrontatie met wie je echt bent, wat wil zeggen, ook je schaduwkanten. Wanneer je uit een oprechte liefde wil handelen en dit in je kindertijd versperd werd door bijvoorbeeld geen erkenning van je waarheid, of te hoge verwachtingen, etc… en je dan de truc van het masker leert kennen, grijp je al op jonge leeftijd naar dit masker. Zo is de kans er dat je jezelf naar het masker vervormt in plaats van weer terug naar je kern te keren.


Wanneer jij de waarheid vanuit je hart volgt en iemand vindt dit te confronterend, zal deze persoon hulp vragen of zich van je afkeren. Op een kleinerende manier, ongeloof of pestgedrag. Oordelen is makkelijker dan met emoties van waarheid omgaan. Wees je er dan van bewust dat je op dit moment een spiegel bent voor de ander. Omdat jij je waarheid vertrouwt, voelt de ander dat ook zij/hij dit kan, maar dan moet wel het masker afgezet worden. Wanneer je voelt dat dit gebeurt, verbind je dan met je innerlijke kracht, jouw wijsheid en stuur liefde naar de andere persoon. Deze liefde zal haar/zijn waarheid aanwakkeren. Zo zal ook deze persoon op zijn beurt de wijsheid van het masker ontdekken en delen met anderen.

Maskers vallen af

Kleine maskers, grote maskers, doorzichtige of zichtbare maskers, ze zijn er in alle vormen en maten. Het is een patroon dat zich voortzet om te voorkomen de waarheid onder ogen te moeten zien. Terwijl de mens meerdere of grotere maskers ontwerpt, probeert moeder aarde je te leren dat de kracht in de uniekheid van elk wezen schuilt. Elke bloem, plant, dauwdruppel, water, dier, insect, microbe, etc… zijn uniek. En door deze uniekheid creëert moeder aarde overvloed, vruchtbaarheid, samenwerking. Zo ontstaat er leven in een vormloze oneindigheid.


Momenteel stijgt de social anxiety, omdat de maatschappij iets eng heeft gemaakt van te zijn wie je echt bent. Voel goed aan op welke momenten je jezelf bent, bij welke personen en wanneer of door wat je weer in je kracht komt. Dit zal je leven voeden, waardoor de angst van de erkenning van het masker afvalt en dus ook je masker.


Be you

Het afzetten van je masker is net als het pellen van een ui. Durf hiervoor hulp te vragen aan je geliefden of een professional. Je hoeft bij het afzetten van je masker niet naar het verleden of de toekomst te kijken. De essentie ligt bij het verbinden met wie je echt bent, de rest volgt op zijn beurt. Handel vanuit je hart en ziel. Jij bent het masker niet, jij bent jij. Achter het masker straalt jouw ziel, net als het universum. Uiteindelijk vallen alle maskers af, ook de jouwe. Wanneer dit gebeurt ontdek je jouw hele universum. Jij bent de vormloze oneindigheid, een masker vergaat.


Een masker kan je snel opzetten maar het vraagt moed om het weer af te zetten. Vraag jezelf af, heb je ooit spijt gehad van je masker? Of heb je ooit spijt gehad van gezonde moed? Heb de moed om te zijn wie je bent, dit brengt je dichter bij het leven dat jij wil creëren.

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page