top of page

De kracht van dankbaarheid

Ik dank het warme, veilige gevoel van de moederschoot, de wijze lessen en het vertrouwen van de eerste liefdevolle man in mijn leven, het gelach en het uitspreken van geheimen in de zussen verbinding, de kalmte die de dieren verspreiden, de vreugde van de vogelzang en de schoonheid van moeder aarde. Ik dank deze gevoelens van onvoorwaardelijke liefde maar ook de lessen en het verdriet van het leven.


Dankbaarheid toont zich als muziek in je leven vol golven van vreugde en verdriet waar dankbaarheid de helende noot kan zijn.


Heb jij de vlam van dankbaarheid al aangestoken? Waar ben jij dankbaar voor?


Dank baren

Ga naar binnen, in je hart en kijk of de vlam van dankbaarheid je herinneringen kan brengen. Herinneringen waar jij dankbaar voor bent. Hoe voelt deze dankbaarheid? Is het een warm gevoel, vreugdevol of melancholisch? Voel jij hoe groot je wereld is wanneer de vlam van dankbaarheid ontwaakt en je dit toelaat in je hart?


Het mooie gevoel van dankbaarheid ontstaat bij het versmelten van de liefde van je ouders en wordt beantwoord in de moederschoot. Wanneer anderen, je ouders, je vrienden, de natuur of een persoon zijn dank met je deelt, wakkert dit ook jouw vlam aan. En zo wordt het gevoel van dankbaarheid verspreid over de mensheid.


Dankbaarheid delen

Wanneer er een discussie plaats vindt of je wil bijvoorbeeld zo graag een Barbiepop maar dat lukt door omstandigheden op dat moment niet, is vele malen de eerste reactie frustratie, woede, verdriet of jaloezie. Doordat er geen besef is van wat er achter de situatie schuilt. Op dit moment denkt je ego erg oppervlakkig en vergeet je je hoofd met je hart te verbinden. Hier ontstaat ondankbaarheid. Misschien ben je niet gefocust of is je hoofd wazig waardoor je niet kan zien dat dankbaarheid hier de sleutel is.


Je mama die je groenten klaarmaakt, je was doet, het vertrouwen van je papa, mensen die naar je luisteren, een vriendin die je een les leert op een leuke of iets minder leuke manier, iemand die je confronteert met jezelf, verdriet van een gemis. Wat als je dankbaarheid hier haar werk laat doen? Wat als je dankbaar bent voor wie je bent na de discussie, of dankbaar voor het gevoel van verdriet en heling om weer in je kracht te komen, op weg naar je krachtigere zelf. Wat als je in plaats van jezelf streng aan te pakken door je gevoel te negeren, dankbaarheid toont. Dankbaar voor diegene die je bent geworden door je ervaringen en inzichten. Dan deel jij het gevoel van dankbaarheid. Dankbaarheid is er om te delen met je ouders, je zusters en broeders, moeder aarde en jezelf. Wees jezelf dankbaar en deel deze kracht zodat ook je medemens het lied van zijn/haar ziel kan zingen.


Verbinding van golven

Dankbaarheid is als muziek in de stilte van emotie. De helende noten die onze cellen, onze energiebanen en hart vullen. Een helende kracht die pijn doet verzachten. Dankbaarheid maakt plaats vrij voor vergeving en vergeving voor liefde. De liefde die door dankbaarheid vrijkomt zorgt ervoor dat je energiebanen niet verstopt zitten met onnodige angsten, woede, verdriet of afgunst. Dankbaarheid verwijdert deze emoties door hen te transformeren op een rustige manier. Is er pijn uit het verleden, het heden of angst voor de toekomst, dan kan je de vlam van dankbaarheid aanwakkeren. Wanneer je deze aanwakkert weet je dat in iets minder leuke tijden, je vriend van dank altijd aanwezig is.


Dankbaarheid doet je stralen. Wees jezelf dankbaar voor wie je bent.

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page