top of page

Een vrij koninkrijk

Een pluimpje dwarrelde uit de hemel en belandde tussen het gras. Hemel en aarde werden verbonden door de vermenging van deze twee elementen. Mijn blik reikte naar de vogel die haar veren liet vallen. Wanneer ze me aankeek voelde ik de grootsheid van de wereld. De vogel die als een kleine V-vorm door de wolken vloog, droeg de wijsheid van vrijheid met zich mee.


Vrijheid draagt geen definitie, het is een gevoel dat je in de kleine dingen van de natuur terugvindt. Een gevoel dat vrijkomt bij de kans om vrij te denken, bij het zwemmen in wilde wateren of het lopen door een bloemenveld. Vrijheid ontstaat vanuit jezelf, je geest en ziel. Het is een cadeau van de natuur dat je meekrijgt met je geboorte. Het gevoel van vrijheid versterkt wanneer je kan accepteren en loslaten.


Wat is vrijheid voor jou?


Een wilde bloem, dat ben jij

Stel je voor dat je vrij bent. Vrij in de zin dat je een vrije dag hebt en kan doen waar je zin in hebt. Of vrij in de zin dat het vakantie is. Wat zou jij met deze vrije tijd doen?


Bij dit soort vrije momenten zijn er nog steeds dagdagelijkse gebeurtenissen zoals ervoor zorgen dat je eten hebt, winkelen, tv kijken, je social media bekijken, bellen, berichten,…etc. Maar ook gedachten die je dag vullen zoals: ben ik wel mooi genoeg, ik zou meer moeten sporten, zou zij/hij voor me vallen, ik moet zien dat ik mijn deadline haal, doe ik wel genoeg mijn best, etc… Deze gedachten beïnvloeden jouw vrije tijd waardoor je vergeet om in het heden te leven.


Vrijheid begint bij het loslaten van beperkte gedachten, materiaal, personen, verwachtingen, etc… Deze aspecten vullen je vrije tijd waardoor de vrijheid die je zoekt uitgesteld wordt naar de toekomst. Alsof je hoopt dat je door hard te werken, te studeren, te sporten, of na te denken over de toekomst op een extreme manier, je dan vrij zal zijn.


Vrijheid begint nu. Jij bent als die unieke wilde bloem die vrij is om zich daar te nestelen, om haar eigen kleuren, wijsheden en geuren te ontwikkelen en los te laten wat haar niet meer dient om zo tot bloei te komen in haar eigen schoonheid. Wees de schoonheid die je koos te zijn. Wanneer er geen beperkingen zijn, waar en hoe zou jij leven in vrijheid?


Vrijheid is nu

Je kan kleine stapjes nemen en beginnen met beperkte gedachten los te laten. Gedachten die je ervan weerhouden jezelf te zijn. Denk je te veel na over wat anderen van je denken of heb je faalangst? Voel deze emotie, wees dankbaar voor de lessen die deze emotie jou brengt en laat los. Wanneer er oude stukken bij je naar boven komen kan je hulp vragen om deze los te laten waardoor je weer een stap dichter bij jezelf komt.

Het gevoel van vrijheid groeit door jezelf te leren kennen, de lessen te leren die je dichter bij jezelf brengen en los te laten wat niet bij je hoort. Maak je dromen waar met behulp van heldere gedachten en liefdevolle intenties. Vrijheid vind je in het nu. Leef vrij in het heden en beleef je vrije toekomst. Beantwoord nu nog eens de vraag ‘wat zou jij doen als je vrij bent?’.

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page