top of page

Erken jezelf, straal!

Een kever wandelde zelfzeker over de grasstengels. Mijn blik raakte het verste punt doorheen de planten, ik voelde me mini, alsof ik deel uitmaakte van de insectenwereld. Mieren verplaatsten zich in groepen heen en weer op een boomstam. Ze werkten samen met ieder hun unieke kracht. Ik merkte de grootte van mijn lichaam op en bedacht me dat ik als mens voor de sterrenhemel net zo klein was als een mier voor een mens. Ik bedacht me dat als ik uitzoom op de wereld en alles van een afstand bekeek, ik heel erg klein was. Met dit beeld in mijn achterhoofd vervagen onzekerheden. Wanneer een mier onzeker zou zijn over zijn kunnen of zijn lichaam, zijn gezicht of wat anderen van hem zouden denken, dan zou hij niet met zijn volle kracht kunnen meewerken aan hun doel. Dit is hetzelfde bij de mens.


Kijk jij naar jezelf met liefde? Trek jij het je aan wat anderen van je denken? Omarm jij je volle kracht?


Dankbaar voor je blanco canvas

Een ideaalbeeld is een schild waar onzekerheden achter schuilen. Een muur van emoties, waardoor mensen vergeten hoe ze zich vanbinnen voelen. Dat perfectie langst de buitenkant belangrijker is dan innerlijke schoonheid. Gezondheid wordt vergeten bij het creëren van dit schild. Het lichaam wordt geforceerd en de innerlijke stem wordt genegeerd. Men gaat heling uit de weg en zoekt geluk buiten in plaats van binnenin.


Social media werken veel druk uit op het zelfbeeld van de mens. Wanneer we meer naar binnen kijken en minder naar de buitenwereld, zal het je opvallen hoeveel zelfkritiek er verdwijnt. Ook op social media wordt hiervoor gestreden. Mensen die duidelijk willen maken met foto’s voor en na het eten, zittende foto’s en niet geposeerde foto’s, hoe een lichaam er ontspannen en natuurlijk uitziet. Men wil anderen er aan herinneren hoe een lichaam er uitziet in het dagelijkse leven zonder geforceerd te worden.


Vul jij je dagen met het zelf-bekritiseren, put je jezelf uit door het vergelijken met anderen? Wanneer je diep vanbinnen elke emotie en elke cel graag ziet dan erken je jouw unieke schoonheid. En dan kan je vanuit een liefdevolle essentie kiezen om jouw canvas te bewerken, wanneer je het blanco canvas liefhebt.


Kracht van binnenuit

Zelfliefde is een kunst die je meekrijgt bij je geboorte. Een gevoel dat jouw energie en dromen voedt. In de huidige maatschappij vraagt het veel energie om deze zelfliefde te behouden. Omdat deze steeds vroeger wordt verstoord bij kinderen. Men krijgt te maken met onzekerheden, op scholen, onder vriendengroepen, in het gezin, tijdens de puberteit. Wanneer hier de zelfliefde niet genoeg wordt gestimuleerd gaat men zich fixeren op uiterlijkheden en verdwalen, weg van de binnenwereld.


Vraag jezelf af hoe mooi je straalt wanneer je jezelf voedt met liefde. Luister naar je innerlijke stem, de enige stem die de waarheid spreekt over hoe jij je voelt en waar jij je goed bij voelt. Niet de stem in je hoofd die vergelijkt of bekritiseerd, maar de stem die jouw melodie zingt, vanuit je hart en buik en je zo de weg wijst. Jij hebt de kracht in je om te groeien tot jouw mooie zelf. Jij hebt de kracht om je dromen waar te maken en jezelf lief te hebben. Jij hebt de kracht om zelfrespect te tonen door jezelf te voeden met positiviteit, met je emoties toe te laten en dan los te laten. De kracht om de ware schoonheid in jezelf te zien, waar anderen een voorbeeld aan hebben en er niet van jouw energie gestolen wordt.

De kracht zit binnenin en alleen jij kan deze doen stralen.


Gouden Leeuwenmanen

Zie jezelf graag vanuit je hart en ziel. Breng je ego in balans en voel de liefde die jou doet groeien. Laat je niet tegenhouden door de buitenwereld, social media of meningen van anderen, om jezelf te zijn. Alleen jij weet hoe jij bent, wat je voelt en met welke kracht je geboren bent.


Straal vanuit een onvoorwaardelijke liefde en toon aan je medemens hoe hij/zij zijn/haar lichtje weer vindt. Zie jezelf zo graag als de zon de maan doet stralen en dag en nacht verlicht. Wees de trotse leeuw wiens manen de zon nog harder doen schijnen.

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page