top of page

Herken de Assepoester in jezelf

De geur van pas gebakken koekjes en smeltende chocolade vulden de avond met warmte en gezelligheid. Ik herinner me goed de smaak van appelsap, die in onze ogen een fris glaasje witte wijn voorstelde. Het koude gevoel van sneeuw die onder mijn voeten wegsmolt. We zagen de fonkelende sterren in de lapis blauwe hemel, net als een glazen muiltje om 12 uur ’s nachts. Onze lach overheerste het geluid van trappelende paarden hoeven. Die momenten koesterden we met heel ons hart. De gedurfdheid en het avontuur in ons waren niet te temmen, geloofde ik.

We keken samen film, bakten koekjes, gingen wandelen en shoppen. De dag dat ik dat ene kleedje paste kwam er een ander soort avontuur op mijn pad. Op dat moment werden er woorden in mijn mond gelegd waardoor mijn fonkels een stukje kleiner werden. Zo begon mijn avontuur als Assepoester. Bestempeld door een ander

Heb jij wel eens het gevoel dat je geleefd wordt? Word jij anders bekeken door een ander? Iemand die niet ziet of niet wil zien, wie je werkelijk bent?


Het kan zijn dat er zo vaak een oordeel van buitenaf op jou gericht is, dat je zelf niet meer weet wie jij werkelijk bent. Dit kan in een vriendschap, een relatie, op je werk of in de maatschappij gebeuren. Naar mijn gevoel is dit iets menselijks en krijgt iedereen deze les op zijn levenspad. Om te leren hoe in je kracht te blijven.


Hoe voel jij je erbij wanneer dit gebeurt?

Stel je voor, je wil dolgraag moeder of vader worden maar er wordt je verteld dat je dit niet kan. Of je weet van jezelf dat je heel mooi kan tekenen. Maar iemand zegt dat het niet volgens zijn/haar regels is en dit niet zo hoort. Dit kan ook gebeuren wanneer je een nieuwe look hebt. Dan kan er gezegd worden dat deze niet bij je past. Zo krijg jij een stempel en wordt je gevormd door een ander.


Stiefmoeder of stiefzussen?

Er zijn mensen die je een stempel geven en je klein houden waardoor jouw dromen lijken te verdwijnen. Deze mensen zitten hoogstwaarschijnlijk zelf met een stuk in hun leven, dat ze nog moeten verwerken. Wanneer ze je klein houden kunnen ze je goedheid gaan gebruiken. Net zoals de stiefmoeder en stiefzussen van Assepoester. Er zijn ook mensen die uit een soort luiheid, of gewoonte een beeld op jouw persoonlijkheid plakken. Zodat ze geen moeite hoeven te doen om jou te leren kennen. Daardoor gaan ze snel uitspreken wat voor een persoon je bent, in hun ogen. Zo geven ze zichzelf en jou de kans niet om je echt te leren kennen.


Bijvoorbeeld, je kookt graag. Op de momenten dat jij een gerecht klaarmaakt vanuit jouw eigen energie, krijg je hier ook meer energie van. Je steekt jouw liefde, warmte en creativiteit van smaken in een gerecht voor jezelf of een ander. Zodat je deze voedzame gerechten kan delen vanuit jouw hart.


Maar wanneer je dit wordt opgelegd, valt de essentie weg. Op dit moment zullen er altijd mensen zijn die de taak van koken op jou plakken en zo misbruik maken van je goedheid. Want dan zou je wel eens kunnen denken, ‘ik hou van koken, dus geen enkel probleem’. Terwijl je voelt dat jij jouw essentie er op dit moment niet kan inleggen, besef je dat jouw energie afneemt in plaats van toeneemt.

Zo is het makkelijk voor anderen om van je goedheid te genieten zonder dat je er iets van merkt. Hier moet je oppassen dat het geen patroon wordt of je de rol krijgt van hulpje of bediende, net als Assepoester.


Is jouw leven een rollenspel?

In het leven kom je als mens verschillende rollen tegen. Je bent kind, kleinkind, vrouw/man, moeder/vader, vriendin/vriend,…etc. Vaak heb je de neiging om in een rol te blijven hangen. Die rol die je gegeven wordt door een ander, zal je vormen tot iets wat je zou kunnen zijn, maar in werkelijkheid niet bent.


Laat jij een rol jouw leven leiden of wil jij vrij leven in jouw leven?

Elke rol neemt een les met zich mee. Wanneer jij uit deze lessen hebt geleerd zal je iets beseffen. Je zal ontdekken dat je hoe dan ook altijd dat zieltje zal zijn waar je mee op aarde kwam.


Hoe kan je ervoor zorgen dat je jezelf blijft herkennen? Hoe herken je iemand die jou iets wil leren door zijn/haar gedrag?


Bibbidi Bobbidi Boo

Herken jouw magie. Als je goed naar jezelf kijkt, herken je het zuivere licht van de ster. Het is aan jou om te leren hoe je dit zuivere licht op een goede manier verspreidt. Zonder dat er iemand misbruik van gaat maken. Om jezelf te beschermen kan je je voorstellen dat je een sprankelende blauwe mantel draagt, net als het betoverende kleed van Assepoester.

Je wil in iedereen het goede zien en geeft hen kansen om hun beste versie te ontwikkelen. Let hier goed op dat je jouw ster niet weggeeft voor hun geluk. Probeer in plaats daarvan jouw ster te behouden en die van een ander weer te doen schijnen. Dit door een voorbeeld te geven van hoe jij jouw dromen volgt en hoe jij in jezelf blijft geloven.

Laat hen zelf afvragen wat voor licht er bij hen gaat schijnen en hoe ze dit willen ontwikkelen. Zo zullen zij ook zien dat ze het niet van een ander kunnen gaan halen. Dit is niet de persoon die zij vanbinnen zijn.


Geloof in jezelf. Elk mens is uniek, net als elke droom.


Heb jij een pompoen, muisjes of een prins(es) nodig om de magie in jouw leven te ontdekken?

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page