top of page

Het pad naar je voorouders

Vreugde, een warme tinteling die toch voor kippenvel zorgt. Dat is het gevoel dat ik krijg als ik aan mijn voorouders denk. Net alsof ik de kennis van toen door mijn lichaam voel breken. Alsof ik het van de daken wil schreeuwen.


Herken jij dit gevoel?


Het zit in je maar er zit iets in de weg waardoor je het nu niet naar buiten kan brengen. Je vraagt je af; ‘Misschien is dit nog niet het moment?’ Of je twijfelt aan je vermogens. Je voelt dat je niet alleen gaven meekrijgt maar ook een middel om te groeien. Om open te bloeien en zo jouw doel te verwoorden, te verwezenlijken. Dit middel, dat zich ook kan uiten in een blokkade, gaf ik de naam: familiepatroon.


Herken jij zowel de gave als het patroon in jouw leven? Hoe ga jij hiermee om?

Familiepatroon, de hint naar jouw kennis.

Heb jij het gevoel dat er een thema zoals woede, jaloezie of angst zich herhaalt in jouw familie? Merk je dat er bepaalde dingen in jouw leven zich herhalen vanuit jouw voorgeschiedenis?

Wanneer je teruggaat naar jouw voorouders zal jij hier veel antwoorden vinden. Toen, lang geleden was de mens meer verbonden met de natuur en zo ook met zichzelf. Zij, jouw voorouders hadden unieke gaven en kennis om te delen met hun hele familie. Van generatie op generatie werden die doorgegeven.

Generaties later werd het iets moeilijker om die verbinding te behouden. Dit mede door verwachtingen uit het hedendaagse leven. Als je als mens meer afstand neemt van de natuur zullen er zich frustraties ontwikkelen, woede of angst. Het is moeilijker om jezelf echt te kennen omdat er zoveel wordt weggestoken. Door onvoldoende zelfvertrouwen worden deze patronen in plaats van verwerkt, doorgegeven aan de volgende generaties.

Breng de kennis naar het heden

Wanneer je bijvoorbeeld altijd terugkomt op de emotie angst en je merkt dat dit zich herhaalt in jouw vrouwelijke familielijn (dus aan jouw moeders kant). Kijk dan wat deze emotie met jou doet.


Ga jij je klein voelen in deze angst en dit proberen onderdrukken? Of ga jij herkenning vinden bij jouw vrouwelijke familielijn en kijken wat zij hieruit hebben geleerd?

Misschien vraagt deze angst aan jou om dit patroon te doorbreken. En wanneer jij dit doorbreekt zal jij jouw kennis van je voorouders terugvinden. Zo licht je niet alleen deze weg voor jou op, maar ook voor je kinderen. Je verbreekt de blokkade en haalt de kracht van de oeroude kennis weer dichter bij jezelf en jouw volgende generatie.

Je zal de gaven herkennen in jezelf en de familielijn die dit patroon met zich meebracht. Je zal het patroon dankbaar zijn dat jij de taak kreeg dit te doorbreken. Want zo heb jij de kennis van je voorouders weer naar het heden gebracht.

Door het patroon de kans te geven om ontdekt te worden. En zo is er plaats om de gaven te ontwikkelen die jouw voorouders je meegaven.

Zoek voor jezelf, jouw vorige en volgende generaties uit of er een terugkomend patroon is.

Wanneer je dit kan herkennen, kan jij jezelf weer een nieuwe kans geven. Een kans om uit dit patroon te stappen en de balans te herstellen, op naar een nieuw begin voor jouw familie.

Welk patroon zit er in jouw familielijn en wat vraagt dit patroon aan jou?

Welke gave en wat voor kennis schuilt er in jou? Haal jij de magie van jouw voorouders terug?

Make it work again!

Het is niet makkelijk om bij jezelf te blijven in de huidige maatschappij. Misschien vind je het zelfs moeilijk om te ontdekken wat voor jou juist aanvoelt. Toch kan je met de stroom meegaan en ondertussen alles op eigen tempo ontwikkelen. Jij ontwerpt je eigen leven en zal verschillende manieren vinden om jouw magie hier op aarde neer te zetten.

Volg jouw hart, volg het vertrouwen en de tekens van je voorouders. Jij zal de gave vinden die jou geschonken is, op het juiste moment. Jij hebt de kracht om de kennis van toen naar het hier en nu te brengen.

Jouw kennis kan zich neerzetten in elke maatschappij, op elk tijdstip. Het geheim dat kennis voort brengt, zit in de essentie van jouw daden. Wanneer jij puur, zuiver en met onvoorwaardelijke liefde handelt, zal jij je voorouders eren en danken. Zo zal er transformatie plaatsvinden in jouw leven, de wereld en je hele familielijn.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page