top of page

Hoe Lili naar de aarde kwam

Op een dag, in een tuin waar allerlei bloemen tot leven kwamen, groeide een vergeet-me-nietje. Dit vergeet-me-nietje nestelde zich middenin een bos witte lelies.

De witte lelies waren verbaasd dat zo een klein stoer bloemetje gekozen had om tussen hen te leven. “Ik ben hier gekomen om evenwicht te brengen”, vertelde het vergeet-me-nietje.

De nacht viel en de bloemen sloten hun blaadjes. De sterren en het maanlicht weerkaatsten op de mooie witte lelies en het zacht-blauwe vergeet-me-nietje.


Het vergeet-me-nietje sloeg één klein blauw blaadje open, recht naar de sterrenhemel. En daar schoot een heldere vallende ster de donkerblauwe hemel uit. Het vergeet-me-nietje lachte zachtjes en fluisterde: “Zo Lili, ik heb mijn wens gedaan. Nu is het aan jou”.


De volgende ochtend werden alle bloemen in de tuin wakker, met dauw op hun blaadjes. Plots groeide er een kleine lelie naast het vergeet-me-nietje. Na een aantal zonnige dagen en regennachten was ze klaar om haar blaadjes open te slaan. Deze lelie was niet wit zoals de andere lelies, maar warm oranje, net zoals de zon. De zon scheen op haar blaadjes en haar licht glinsterde doorheen de tuin. De bloementuin straalde vreugde en vrede uit.


Lelie was heel erg dankbaar dat vergeet-me-nietje zo een mooie wens had uitgesproken. Ze voelde de liefde die in de tuin straalde en was zo blij dat zij hier nu ook deel van was.

Elke nacht valt het sterrenstof en de maneschijn op de bloemen in je tuin. Elke bloem krijgt haar eigen deel. Ze laden op in de zon en krijgen kracht van de maan.


Die magische nacht.


Op een nacht gebeurde er iets speciaals. Het begon op de avond ervoor met een flink onweer. Net alsof er werd opgeruimd in de lucht. De regen viel uit de wolken, bliksem en donder vulden elkaar aan en de ondergaande zon kleurde rood. Aan de overkant van de ondergaande zon verscheen een grote, heldere regenboog.

Het was de nacht van “de roze super maan”.


Het sterrenstof kwam op de nog waterige, slapende bloemblaadjes terecht. Maar de oranje lelie was zo nieuwsgierig naar die roze maan dat ze één blaadje had open gehouden. Er was een kleine opening naar haar hartje. Een festijn van kleuren ontstond uit de oranje lelie. De kleuren vlogen doorheen de tuin en de sterren dansten in de lucht.


… Wat er toen gebeurde was magisch.


De zon kwam op en de bloemen werden wakker. Vergeet-me-nietje keek naast zich en glimlachte ontspannen. De witte lelies begrepen het niet, waar was oranje lelie?

En wat hoorden ze daar in de tuin, wat een heldere tonen. “Dat is vreugde, gegroeid uit de bron van de hemel en de nacht van kleur, net als de band tussen de feniks en het vuur”. Een liefdevol en puur mensje, geboren uit een warme, oranje lelie die omringd is met liefde. Deze bloem laat haar ware zelf haar leven leven.


“Dit, lieve bloemetjes, is Lili”. Vertelde het vergeet-me-nietje.

Weetjes:

Een super maan is een volle maan die op een punt dichter bij de aarde staat, waardoor de maan groter lijkt. De kracht van de maan is dan sterker en zal sterker voelbaar zijn. Wanneer dit gebeurd wordt deze volle maan ook wel ‘roze maan’ genoemd. Deze staat symbool voor de zachte en sterke kracht van de liefde. Het zal de liefde die in jou zit en zo de liefde rondom jou weer in balans brengen.


Een Feniks is de vogel van vernieuwing, opstanding en transformatie. Een vogel met warm-gouden kleuren, die wordt afgebeeld als een adelaar en fazant met een vissenstaart. In het heden wordt de feniks bekeken als een reiger of kwikstaartje. Dit toverdier draagt verschillende namen in verschillende culturen. De feniks staat voor de verbinding tussen de zon van de aarde en de zon van de hemel. Deze magische vogel helpt je bij verjonging, vernieuwing en het vinden van de waarheid. De feniks leert je jouw innerlijke zon herontdekken en deze in alle eerlijkheid weer te doen stralen.

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page