top of page

Lili en de geheimen van water

Op een dag zat Lili aan haar favoriete (herstel)plek om even tot rust te komen. Lili's plekje is in een toverbos op de rots aan het waterstroompje. Ze streelde met haar hand over het water en begon te zingen. Lili’s stem doet de zaadjes ontkiemen en de bloemen bloeien. Haar stem is zo zuiver als die van een nachtegaal.

‘Wauw, lieve bloemen, lieve bossen, oh lief water, ik bewonder hoe jullie zo stralen’, zei Lili luidop. Ze schepte met haar hand een hele hoop heldere kristallen uit het water.

‘Wat mooi! Zoveel verschillende kleuren, felle tinten, pastel tinten, zelfs goud en zilver. Lief water, wat geef je me nu?’, vroeg Lili.

En jawel hoor, Lili kreeg antwoord. ‘Lieve Lili, jij zingt zo mooi voor het bos. Het zijn niet de woorden die je zingt maar het gevoel dat er in zit die ons doet stralen.’ ‘Dankje, lief water. Van waar komen deze mooie kristallen?’, antwoordde Lili. ‘Wel, wanneer je lief bent tegen water en je spreekt mooie tonen uit dan ontstaan de helderste kristallen. Wanneer je geen mooie toon uitspreekt dan heeft het water niet genoeg energie om mooie kristallen te vormen.’

‘Deze tonen die het verschil maken noemt men frequenties. Een mooie frequentie is bijvoorbeeld wanneer we tegen water zeggen dat het mooi is of dat we dankbaar zijn. En dat is bij alles zo. Wanneer we dieren, de natuur, mensen en onszelf met liefdevolle frequenties behandelen dan verschijnt er een heldere energie rondom, je kan deze energie bezien als een pastel roze kleur. ’

‘Oh wat mooi!’, antwoordde Lili. ‘Deze plek is zo helder en zo licht omdat jij hier een ruimte van Liefde hebt gecreëerd. Lieve Lili, ik geef je dit geschenk uit dank voor jouw liefde. Deze fles weerkaatst de positieve trilling in het water. De kleur en de symbolen zorgen samen voor de mooie frequentie. Wanneer je hiervan drinkt, zal je lichaam de liefde voelen die jij creëert. ‘Wauw, dankje lief water!’, antwoordde Lili.


‘Vandaag heb ik geleerd dat liefde niet alleen het geheim van water is, liefde is het geheim van alles. Daarom, lief mens is dit een toverbos.’, verteld Lili.


Lili begon weer te zingen, de zonnestralen glinsterden op de golven die tegen de rotsen dansen. Dauwdruppels verspreiden zich als dauwdraden over de open plaats en wezens luisteren vol vreugde.


Weetje:

Een herstelplekje is een plaats waar je naartoe gaat als je even moet rusten. Een plaats die jou terug oplaad en energie geeft om weer in je kracht te komen. Deze plek kan je zelf uitzoeken of creëren in de natuur, tussen diertjes of net zoals Lili bij het water.


16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page