top of page

Lili's kleine liefdesverhaal

Er was eens een prachtige grote roze bloem. Te vergelijken met een roos of een lotusbloem met een sprankje magie. Ze groeide bij een waterbron, midden in het bos op een pad met fris groen gras. Elke nacht las ze de woorden in de sterrenhemel. Ze leerde over moeder aarde, het universum en het bloemenleven. Elke dag genoot ze van de zon, de regen, de seizoenen en de bezoekers die voorbij wandelden, van dier tot mens.


Op een lentedag blies de wind een zachte bries over het padje en nam Bloem haar zaden mee die zich over het pad, rond de grote roze bloem, verspreidden. Vijf mooie bloemen ontkiemden rondom haar en droegen haar kennis in hun wortels. De grote roze bloem gaf haar geheimen door aan deze vijf mooie bloempjes en vertelde over ‘liefde’ die in elk wezen schuilt.


Wat was deze liefde waar Bloem zo mooi over vertelde?

Geritsel in het gras, een stem in de verte en vogelzang bracht stilte op het pad. Daar wandelden Lili en Ouro het bos in. Tussen hoge bomen, voorbij de waterbron en een veld met wilde bloemen stapten ze naar het bloemenpad toe. ‘Ouro! Wat een frisse bloemengeur, laten we deze volgen’, zei Lili opgewekt. Ouro vloog in het rond en zag het roze bloemenpad. Zonnestralen wierpen licht op de bloemblaadjes en de wind deed de bloemen dansen. Lili en Ouro besloten hier even uit te rusten en wat hoorde Lili daar? De bloemen spraken woorden uit in een dichtvorm. ‘Goud straalt jouw zon, Warm als een vlam die niet verbranden kon Je wortels kennen je kracht, De stemmen van je voorouders zo zacht Een regenboog telt meer kleuren, Wijsheden schuilen in aardse geuren, Vruchtbaarheid, zo ben je geboren, De tuin van Eden is niet verloren Je groeit en bloeit tot de bloem die je bent Je geweten, alsof je jezelf al kent’ ‘Wat betekenen deze mooie woorden lieve Bloem?’ vroeg Lili. ‘Wel Lili’, hoewel liefde energie is en woorden ontoereikend zijn om deze kracht te beschrijven, vertelt dit gedicht wat liefde is’. klonk er vanuit het bloemenpad. ‘Wat mooi’, zei Lili. ‘Wanneer je een moeilijke dag hebt of je je een beetje triest voelt en hoewel dit mag, denk dan aan deze woorden om het gevoel van liefde aan te wakkeren en je zon te doen stralen’, zei Bloem. ‘Dankje lieve Bloem, tot ziens’, zei Lili. Samen huppelden ze met een liefdevol gevoel naar huis.

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page