top of page

Opvoeding begint bij jezelf

Het gevoel van onmacht kwam bij me naar boven. Me te klein voelen om tegen een volwassene op te komen. Ik wilde haar zeggen dat ze een leerling, een kind gekwetst had. Door naar mijn gevoel volgens het boekje te straffen wanneer er niet naar haar geluisterd werd. Of door een trauma die ze projecteerde op een ongepast moment, bij een onschuldig kind.


De uitdrukking op het gezicht van een kind als hij/zij gestraft wordt, als er niet naar hem/haar geluisterd wordt. Een kind dat huilt door overprikkeling en niet begrepen wordt. Wat doe jij als je dit ziet?


Een kind is een volwassene die de puurheid en kennis met een eerlijkheid en trots draagt. Om deze op de juiste moment aan anderen over te brengen.


Een golf van emoties

De liefde tussen ouder en kind is onvoorwaardelijk. Wanneer een man en vrouw de ware liefde delen en een liefdeskind wensen, zal het kind dit voor de geboorte voelen. Wanneer er veel zelfdestructief gedrag in de relatie heerst, zal het kind dit ook aanvoelen. Het kind creëert een karakter voor de geboorte op basis van de omgeving.

Eens het kindje wordt grootgebracht zal hij/zij door lessen van het leven openbloeien tot de bloem die hij/zij bedoelt is te worden.


Ben jij je als ouder bewust van je eigen emoties? Ben je bereid deze te helen, met hulp wanneer je wenst?


Jij, je partner, je kind zijn allen uniek en hebben het recht om emoties uit te spreken en te plaatsen. Om zo tot volle bloei te komen. Wanneer je luistert naar jezelf zal je ontdekken dat het oké is om elke emotie te doorvoelen en te uiten, zowel positieve als negatieve. Zo kan je dit doorgeven aan je kinderen en zullen zij gehoord worden. Door jou en door zichzelf. Ze zullen weten hoe op eigen gevoel te vertrouwen en zich zo veilig te voelen bij elke emotie die naar boven komt.


Neem jij de tijd om te luisteren naar wat jouw kind verteld? Is er naar jou geluisterd in je kindertijd?


Veilig en geborgen

1 op 25 kinderen in België hebben geen warme thuissituatie. Dit kan het gevolg zijn van een gemis aan geborgenheid of veiligheid. Moeder en vader dragen deze krachten in zich. Wanneer je als moeder of vader deze energie bij jezelf in balans brengt, kan je dit overbrengen naar je kinderen. Het gebrek van deze balans kan liggen bij het verleden. Trauma’s, blokkades of een gemis van deze eigenschappen in de kindertijd.Wanneer deze in disbalans zijn zal het kind hier naar opzoek gaan. Op zoek naar een warme, veilige thuis waar hij/zij zich geborgen mag voelen.


Waar het gevoel van geborgenheid en veiligheid in balans komt is bij jezelf. Zowel bij de ouder als bij het kind. Wanneer je dit bij jezelf in balans brengt, draag je de warme thuis in je.

Families, moeders en vaders, adoptie- en stiefouders, zijn de basis van een samenleving. Wanneer een kind met liefde, eerlijkheid en vertrouwen wordt grootgebracht, zal het kind dit samenbrengen tot een eenheid in de samenleving.

Voel jij je veilig en geborgen?


De perfectie bij opvoeding

Opvoeding draagt veel variatie en is ontworpen door de beschaafde mens. Met het ontstaan van scholen, de machtsverhoudingen en het huishouden waar kinderen moeten luisteren. Er zijn extreem strenge vormen, waar het kind moet studeren, werken en doen wat de ouder zegt. Er zijn vormen waar geweld een grote rol speelt of kinderen die verschillende opvoedingen volgen wegens scheiding van de ouders. Er zijn vormen waar er geen grenzen zijn en het kind genegeerd wordt. Gezonde grenzen zijn nodig voor de veiligheid van het kind en deze worden met respect aangegeven en aangevoeld.


Al deze vormen hebben iets gemeen, de druk van perfectie. Er wordt zoveel verwacht van een ouder als het om opvoeden gaat. De school heeft eisen en verwachtingen, de familie, vrienden, etc.. Als ouder wil je snel het voorbeeld van een ander volgen om niet te hoeven onderdoen. Maar vergeet niet, elke ouder is uniek, net als elk kind. Want elk individu vereist een eigen opvoeding.


Een opvoeding kan je niet volgen van een voorbeeld. Opvoeden komt vanuit de liefde naar jezelf en zelfrespect. Zo laat je zien aan je kind hoe hij/zij zijn/haar unieke zelf mag zijn. Zodat het kind in alle vrijheid en vertrouwen kan ontwikkelen.


Mijn engeltje

Een kind komt als puur engeltje op aarde. Met een kennis die je niet kan verwoorden. Een nieuw bewustzijn voor elk wezen, de waarheden van de kosmos. Ook jij draagt dit pure kind in je. Omarm je innerlijke kind.


Geef jezelf de vrijheid om het leven te leven dat jouw ziel wenst. Je kinderen zullen dit van jou zien en zo meer vertrouwen krijgen in zichzelf. Luister naar jezelf, luister naar je kind. Kinderen leren van jou en jij van hen, waardoor er inzichten ontstaan voor velen.


Welke kennis en waarheden had jij als kind? Wat vertelt jouw kind je? Is jouw kind een spiegel van je ziel?

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page