top of page

Stairway of life

Twee tegenpolen die door mijn gedachten zweven, de ene houdt me in het verleden en de andere is op de toekomst gericht. Bij een opstoot van een creatieve bui lijkt het alsof ik een groei naar de toekomst doormaak terwijl mijn veilige gewoontes me in het verleden houden.

De brede glimlach die verschijnt wanneer je een doel bereikt of het futloze gevoel wanneer je denkt niet verder te komen en geen evolutie te zien in jouw projecten of ideeën geeft een beeld weer van wat deze twee tegenpolen je vertellen.


Ben jij iemand die streeft naar de glimlach van trots of word je moe van de stappen die je soms moet overdoen? Kijk eens naar de wijsheid van de trap van het leven.


Twee stappen terug


Elk individu heeft een unieke tijd en ruimte. Geen enkele tijd verloopt op dezelfde manier. Er kan bijvoorbeeld iemand een rekensom meteen begrijpen terwijl jij hier misschien 1 schooljaar over doet. Wanneer je op dit moment jezelf gaat vergelijken met de ander kan je gaan verwachten dat dit ook bij jou sneller moet verlopen. Bij de verwachting naar jezelf toe om net zoals de ander te zijn, loop je jezelf voorbij. Zo breng je jezelf in de tijdzone van een ander en denk je minderwaardig te zijn. Misschien laat je hierdoor de moed zakken en heb je motivatie nodig om de volgende stap weer te zetten. Net alsof je op een trap wandelt en zonder naar de eerstvolgende trede te kijken, struikel je over de drie volgende tredes.


Wanneer je je niet bewust bent van dat wat er voor je ligt kan je best even twee stappen terug zetten zodat je eerstvolgende stap helder voor je ligt.


The next best thing to do


Het moment waarop ik me vastgeroest voelde, verschenen de wijze woorden: ‘ Wanneer je je focust op de toekomst, vervaagt het idee van de eerste beste volgende stap, waardoor je tegen de stroom ingaat en borrels binnen neemt. Wanneer je trede per trede verder wandelt op jouw tempo blijft je zicht helder en gefocust. Zo ga je met de stroom mee op je eigen tempo.


Wanneer de moed wat moeilijker te vinden is vraag jezelf dan af: ‘wat is de eerstvolgende stap om te nemen?’


Jagen is aantrekkelijk, toch?


Het is een eeuwenoude menselijke gewoonte om iets achterna te jagen (geld, succes, liefde, fysieke doelen, materialisme of dromen). Alsof de focus alleen nog maar aan het puntje van de horizon ligt om te ontdekken of de aarde plat, rond of een schijf is. Bij het achterna jagen van het leven loop je jouw leven voorbij. Het is een menselijke kunst dat elk individu zijn/haar dromen kan aantrekken, het leven kan aantrekken zoals hij/zij dit wil. Zie je doelen en dromen voor je zal ze aantrekken zolang dit vanuit een onvoorwaardelijke, pure essentie komt en vanuit liefde voor jezelf.

Magie van het nu

De betekenis van de trap van het leven werd me duidelijker met de vergelijking van de band tussen twee mensen die elkaar onvoorwaardelijk liefhebben (vriend(in), zus/broer, ouder of zelfs je dierenvriend, etc… .). Wanneer je een trap voor je ziet en een persoon staat een paar tredes hoger dan de ander, staat dit symbool voor de groei van deze persoon. De persoon op de hogere trede staat meer in zijn innerlijke kracht waardoor hij/zij genoeg energie en wijsheid draagt om de andere persoon te helpen hogerop de trap te komen. En zo om de beurt helpt de ene de andere. Deze kracht van hulp, groei en geduld kan je in jezelf vinden. Geef jezelf je kracht terug die je hebt herontdekt doormiddel van ervaring, kennis, wijsheid en liefde voor jezelf.


Laat je hoofd niet tollen door de drang van het bereiken van. Pas je gewoontes aan en leef nu je droom. Zo trek je de uitkomst van je dromen aan en het leven dat jij wenst. Spoel niet door maar neem pauzes zodat je het nu respecteert en ervan geniet.


De trap naar de hemel verwart


Het streven naar jou plek in de hemel en de verwachting van het moois dat de blauwe lucht te bieden heeft is een eeuwenoude veilige gedachte van de mens. Steeds jezelf pushen en altijd goed willen doen volgens de regels draagt de schaduwkant van emoties zoals schuldgevoel, frustratie, teleurstelling, …etc. Dit verblind je voor het mooie leven dat moeder aarde je schenkt. Het nu is een cadeau en wordt voor een reden the present genoemd in het Engels. Het nu is het cadeau van moeder aarde waarin je de schoonheid en dankbaarheid van het leven als mens (h)erkent.


De trap van het leven brengt je bij het nu zodat jij jouw leven kan leven dat moeder aarde je schenkt.


Wees je krachtige zelf en voel je vrij je droomleven te leven.

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page